A girl like her

Jeg ser omtrent aldri på film. Det går mest i serier. Jeg får dog ikke sett ferdig CM hjemme, fordi internettet her og nettsiden jeg ser det på fungerer ikke sammen. Heldigvis liker nettsiden skolenettet! Haha, så jeg får sett på det mens jeg venter på venninna mi. Uansett, her om dagen kom jeg over en post på face hvor det ble diskutert filmer som man bare MÅ se. Sånne filmer man sitter igjen med noe etter å ha sett. En av de filmene som var nevnt var A Girl Like Her, og fordi tittelen på filmen har poppet opp omtrent over alt bestemte jeg meg for å gi den en sjans (filmen ligger på Netflix, btw).

Filmen handler om mobbing, selvmord og vennskap. Noen vil kanskje si at den burde ha hatt en TW (Trigger Warning) fordi det er reell og ekte tematikk som blir tatt opp. Det er ingen hemmelighet at det samme skjer på skoler dann og vann over alt. Det var nylig en dokumentar på Brennpunkt som belyste det samme (dog var dette ekte og ikke fiksjon) men det sier likevel noe om alvorlighetsgraden i det. Jeg tror absolutt denne filmen kunne ha blitt vist på samtlige ungdomsskoler, det trengs.

Filmen A Girl Like Her handler om Jessica Burns som blir mobbet og trakassert. Dette av sin tidligere venninne. Mobbingen skjer på skolen, men hun opplever også at hun ikke klarer og rømme, fordi den følger etter henne videre inn i hverdagen over internett. Hun blir tilsendt meldinger som forteller henne at hun bare kan gå å dø, verden er bedre uten henne - ord ingen burde høre, uansett hva!

Jessicas bestevenn bestemmer seg for at de burde filme alt sammen, slik har de beviser. Han kjøper derfor ett lite spionkamera til henne som skal fange opp alle episodene med mobbing hun blir utsatt for over en lengre periode. Etter at dette har utartet seg og forverret seg orker ikke Jess mer, og forsøker å ta sitt eget liv.

I mellomtiden har skolen de involverte går på blitt med i en slags dokumentar over skoler med høy prestisje, som den eneste offentlige. De har derfor mennesker som går rundt og filmer skolehverdagen deres, men etter hvert kommer det frem litt uhumskheter. En andreklassing har nemlig forsøkt å ta en overdose med piller.

Avery er en typisk rosa, stereotypisk populær jente, slike man ser på filmer. Hun går med på å være ansiktet til denne stereotypen. Etter hvert får vi se at hun slett ikke har det så lett. Familien hennes er under oppløsning, hun er ensom og sliter med kroppen sin.

Jeg digget faktum at vi fikk se begges perspektiv. Det at man fikk sett familien til mobberen, offeret, vennene og hvordan begge to hadde det. Det synes jeg er så viktig, og det er absolutt en film verdt og se. Den er sterk, rørende, og tidvis ganske jævlig. Mange av de tingene som blir sagt er så altfor ekte, for jeg vet at det er ting som skjer hver eneste dag ulike steder i både landet og verden.

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

viljastyrke

viljastyrke

16, Sandefjord

Denne bloggen har ett mangfold av temaer, og de kan du finne ved å klikke deg inn på kategorier! Gjerne følg oss på Instagram❤️ Du finner oss her: @beaucebabe for hunderelaterte innlegg @villiwiik for hverdag

Kategorier

Arkiv

hits